меню

Влизане в Гърция – с основателна причина и документ на гръцки

Гърция въведе по-строги мерки за влизане на чужди граждани през граничните пунктове “Кулата”,”Илинден”и “Капитан Петко Войвода”. За да влязат в страната, те трябва да имат основателна причина, придружена с документ.

И на трите гранични пропускателни пункта с България всички граждани трябва да имат документ, който да доказва основателната причина.

Това са постоянен адрес, или че работят или имат бизнес.

Ако имат фирма, документът трябва да бъде преведен на гръцки език. Без такъв документ гражданите ще бъдат връщани, предаде БНТ.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА
Под страх от COVID-19 гърците спазват строгите мерки
Към момента безпроблемно се извършва преминаването на тежкотоварните камиони. През следващите дни няма да има ограничения за тях, но ще бъдат проверявани щателно от служителите на гранична полиция.

От гръцка страна предупреждават, че ако гражданите влязат на територията на България и искат да се върнат в Гърция, задължително остават под карантина две седмици.

Българите, които искат да влязат в Гърция и нямат основателна причина – искат да отидат на разходка или да пазаруват, ще бъдат връщани от гръцките власти.

Към момента няма особено движение на граждани от Гърция, които искат да влязат у нас.

Служители на РЗИ-тата и на трите контролно-пропускателни пункта измерват температурата на пристигащите, а те попълват декларации. Посъветвани са също да останат под домашна карантина.

Подобни статии

Коментари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Instagram

Популярни

Ограниченията за влизане в Гърция отпадат от утре на обяд

Гърция ще пропуска български граждани през границите си без ограничения и карантина от 12 ч. на обяд на 15 юни 2020 г., обявиха от българското външно...

Русия и Китай защитават Иран от САЩ в ООН

Русия и Китай предприеха действия в ООН срещу искане на Вашингтон, което може да върне всички санкции срещу Иран в Съвета за сигурност. Москва задейства 50-годишно международно...

Адвокатската кантора на Петя Славова брани ОПГ-то на Бобокови

Специализираният апелативен наказателен съд остави в ареста бизнесмена Атанас Бобоков и заместник-министъра на екологията Красимир Живков, както и обвиняемите Савов и Миховски. Единствено обвинения...