меню

Адвокатската кантора на Петя Славова брани ОПГ-то на Бобокови

Специализираният апелативен наказателен съд остави в ареста бизнесмена Атанас Бобоков и заместник-министъра на екологията Красимир Живков, както и обвиняемите Савов и Миховски. Единствено обвинения Айгюн Еминов бе пуснат под домашен арест.

Начело на заседанието по гледане на мярката за неотклонение на ваззивната инстанция бе лично председателят на Специализирания наказателен съд Георги Ушев.

От страна на обвиняемите за Николай Миховски адвокат бе Велимир Атанасов, който е част от кантората на Мартин Божанов, бранила и банкерката Петя Славова . Представляващ Атанас Бобоков бе Илиян Василев, а адвокат на зам.-министър Красимир Живков пък бе адвокат Силвия Найденова.

Нека припомним, че по рано днес Апелативният наказателен специализиран съд гледа мярката за неотклонение по обвиненията за ОПГ срещу Атанас Бобоков и Красимир Живков. Те и още няколко души са обвинени за участие в престъпна група за назаконен внос и обработка на отпадъци.

По-рано прокурорите по делото коментираха пред медиите, че групата е действала от 2014 г. до 28 май т.г., като от самото й начало в нея е участвал зам.-министъра на екологията Красимир Живков.

Днес прокуратурата представи по делото и нови показания на свидетели, на които обаче не са повдигнати обвинения. До момента обаче не ясно кой точно е бил ръководител на групата. По делото има събрани над 3 тома с доказателства.

Сред тях са показания на свидетелите, описващи ролята в схемата с боклука на бившия зам.-министър, както и на един от обвиняемите – бившия служител на братя Бобокови – Васил Богданов, който е под домашен арест.

Преди заседанието в спецсъда Атанас Бобоков заяви емоционално: „Аз съм индустриалец, не бандит, този арест беше за мене като шоков удар„.

Четиримата остават в ареста, като мярката е окончателна и не подлежи на обжалване.

Подобни статии

Коментари

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Моля, въведете коментар!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

Instagram

Популярни

Ограниченията за влизане в Гърция отпадат от утре на обяд

Гърция ще пропуска български граждани през границите си без ограничения и карантина от 12 ч. на обяд на 15 юни 2020 г., обявиха от българското външно...

Русия и Китай защитават Иран от САЩ в ООН

Русия и Китай предприеха действия в ООН срещу искане на Вашингтон, което може да върне всички санкции срещу Иран в Съвета за сигурност. Москва задейства 50-годишно международно...

Адвокатската кантора на Петя Славова брани ОПГ-то на Бобокови

Специализираният апелативен наказателен съд остави в ареста бизнесмена Атанас Бобоков и заместник-министъра на екологията Красимир Живков, както и обвиняемите Савов и Миховски. Единствено обвинения...